Sajtóközlemények

Adaptív karbantartás és ipar 4.0 távdiagnosztika modul fejlesztése ipari gyártó berendezésekhez című projekt indítása

2022 / 04 / 14

A SOMATECH Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül „a Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” felhívására benyújtott, GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00063 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét 108,02 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt során létrehozunk egy adaptív karbantartási labort, amelyet felszerelünk a módszertan kialakításához szükséges mérő, monitoring és egyéb eszközökkel. A labor felszerelését a módszertan kialakítása során új és már meglévő (ügyfélnél lévő) berendezések állapotméréséhez és karbantartási terveinek elkészítéséhez is használjuk.

A termék célja a magasan képzett szakember állomány (akik a diagnosztikára képesek) irodában tartása, és a technikusok minimális utaztatása a helyszíni hibaelhárítások elvégzéséhez, ezzel lehetővé téve a hatékonyabb munkaerő kihasználást.

A végeredmény egy olyan kiegészítő, ipari digitalizáció vívmányait felhasználó modul, amely akár meglévő, akár új általunk szállított berendezésekhez is illeszthető, és az adaptív karbantartási módszertant és távdiagnosztikát is támogatja. A projekt végén előálló és általunk értékesítendő termék és szolgáltatás a következők lesznek:

  • Távdiagnosztikai modul (HW)
  • Távdiagnosztikai- és távszerviz szolgáltatás

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg

A projekt kezdete: 2022.04.01.

A projekt vége: 2024.03.31.

A projekt megvalósítási helyszíne: 9400 Sopron, Seltenhofer Frigyes utca 2. B. ép.

Támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás: 108.016.708 Ft

Igényelt visszatérítendő támogatás mértéke: 62,84 %

Összköltség: 171.880.324 Ft

További információ kérhető: titkarsag@somatech.hu

A SOMATECH KFT. TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE CÍMŰ PROJEKT INDÍTÁSA

A SOMATECH Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” felhívására benyújtott, GINOP-1.2.1-16-2017-00174 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték. A projekt eredményeképpen beszerzésre és üzembe helyezésre kerül egy egyetemes esztergagép és egy 5 tengelyes megmunkáló központ, amely a cég elöregedett, nem korszerű gépparkjának fejlesztését, ezáltal termelési kapacitásainak bővítését eredményezi.

A fejlesztés hatására a cég által gyártott termékek és a gyártási technológia műszaki színvonala ugrásszerűen megemelkedik, biztosítva ezzel a SOMATECH Kft. és partnereik versenyképességének növelését, a dinamikus fejlődés lehetőségét, új piaci pozíciók elérését.

A vállalkozás a fejlesztéssel függetleníteni tudja magát a külső vállalkozóktól, ami megszünteti a beszállítók okozta esetleges késéseket, problémákat, illetve csökkennek költségeik, ezzel növelve a cég versenyképességét az iparban.

Projekt megvalósítási időtartama:
– a projekt kezdő időpontja: 2018.08.24.
– a projekt záró időpontja: 2019.08.14.
– támogatás mértéke: 45%

Projekt összköltségvetése: 66.691.740 Ft
Támogatás összege: 30.011.283 Ft

Sajtóközlemények

Szerző: nov 28, 2019

A SOMATECH KFT. AUTÓIPARI MINŐSÉGŰ, ÍVELT GEOMETRIÁJÚ ÜVEGFELÜLETEK FÜGGESZTETT RENDSZERŰ, MOSÓ- ÉS SZÁRÍTÓ BERENDEZÉSE CÍMŰ PROJEKTJÉNEK INDÍTÁSA

A SOMATECH Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” felhívására benyújtott, GINOP-2.1.7-15-2016-00799 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték.

Az üvegipar egyes területein szükség van ívelt üvegfelületek (például egy szélvédő) előállítására, nagy sorozatban, megfelelő minőségben. A termék minősége függ a nyersanyag minőségétől, a megmunkálás pontosságától, a termék tisztaságától. Ez utóbbi rendkívül fontos, mert az anyag jellegéből adódóan elsődleges az optikai hibamentesség, melynek alappillére a felületek tisztasága.

A projekt célja egy mosó és szárítóberendezés kifejlesztése, amely alkalmas minden üveg felületelem tisztítására, kis görbületű sugarak esetén is garantálja a tisztíthatóságot, bevonatos üveges esetén is alkalmazható, továbbá energiahatékony és környezetkímélő.

Újdonságtartama:
– anyagtovábbítás függesztett rendszerben
– szennyeződés eltávolítás, szárítás új hatékony megvalósítása
– mosófolyadék hatékony felhasználása

Eredményei:
– hatékony tisztítás, mely a lamináló rendszer számára képes megfelelő minőségű termék biztosítására
– energiafelhasználás csökkentése
– mosófolyadék kezelése révén csökkenő környezetterhelés
– gyártórendszer részeként működik.

Projekt megvalósítási időtartama:
– a projekt kezdő időpontja: 2018.01.01.
– a projekt záró időpontja: 2019.12.31.

Projekt összköltségvetése: 220.108.425 Ft
Támogatás összege: 126.848.291 Ft
Támogatás mértéke: 57,63 %

GYAKORNOKI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA A SOMATECH KFT.-NÉL

Cégünk 2016 nyarán pályázatot nyújtott be „Gyakornoki Program megvalósítása” címmel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatási rendszeréhez, mely támogatási kérelmünk pozitív elbírálásban részesült. A támogató döntése alapján a Somatech Kft. 7 303 248 Ft, azaz hétmillió-háromszázháromezer-kétszáznegyvennyolc Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

 

A GINOP-5.2.4-16-2016-00069 kódszámú pályázat elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.

A Projekt megvalósításának kezdete: 2016.09.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2017.11.30.
A támogatás mértéke: 100%
A támogatás összege: 7 303 248 Ft

Cégünk a fent ismertetett projekt keretében 3 fő gyakornok foglalkoztatását kezdte meg Mechatronikai technikus munkakörben. Munkájukat 1 fő mentor felügyeli és koordinálja.

A kedvezményezett – Somatech Kft.- a 9 hónapos foglalkoztatáson túl vállalta, hogy a gyakornokokat további 4,5 hónapig változatlan feltételekkel foglalkoztatja.

A gyakornokok a Somatech Kft-nél eltöltött idő alatt megfelelő gyakorlati alaptudást szerezhetnek a későbbi munkaerőpiaci boldogulásukhoz.

+36 99/510-822

Kérdése van? Hívjon minket!

info@somatech.hu

Várjuk üzenetét.

Sopron

Seltenhofer F. u. 2/B

VÁRJUK ÜZENETÉT

Kapcsolat

Partnereink