Távdiagnosztikai- és távszerviz szolgáltatás

A Somatech Kft. szerviz szolgáltatását 2024-től kiegészítettük távfelügyelet és távdiagnosztikai opcióval. Ezen speciális egyedi célgépgyártáshoz illeszkedő távdiagnosztikai- és távszerviz szolgáltatás hatékonyan ötvözi az adaptív karbantartás és ipar 4.0 távdiagnosztika elemeit.

Miért jó ez Önnek?

 • korai beavatkozást tesz lehetővé;
 • nem tervezett állásidő csökken;
 • hibaelhárítási idő drasztikus csökken;
 • üzemeltetési költség csökken.

Hogyan működik?

 

A gyártóberendezés meglévő vagy kiegészített vezérlési, adatgyűjtési rendszerét kiegészítjük a Somatech távdiagnosztikai modullal (adatgyűjtő, adattáróló és Távdiagnosztikai rendszer), amely a Somatech zárt rendszerébe továbbítja a gépállapot alapú riasztásokat. Szakembereink folyamatosan figyelemmel követik a berendezés állapotát és feldolgozzák a riasztásokat.  

A feldolgozott riasztások és távoli diagnosztika lehetővé teszik:

 • helyi karbantartó személyzet értesítését, meghibásodás elkerülését;
 • szerviz szolgáltatás indítását még a megállás előtt;
 • szükséges alkatrészek előkészítését, és szükséges kompetenciájú kolléga elindítását.

 

Bármilyen gyártó berendezésre kérhető a szolgáltatás?

Igen, a szolgáltatás minden berendezéshez elérhető. A berendezés digitális felkészültségétől függően opcionálisan bővíteni kell a gép rendszerét. A távdiagnosztikai modulunk akár több berendezés adatgyűjtésére és riasztásának támogatására is használható egy üzemterületen belül.

 

Hogyan juthatok hozzá?

Egy egyszerű, négy lépéses folyamatban:

 • Ön jelzi, hogy mely berendezésein szeretné a Távdiagnosztikai- és távszerviz szolgáltatást
 • Szakembereink helyszíni szemrevételezést követően felmérik a gyártó berendezés állapotát legyen szó új vagy régi gépről.
 • Szakembereink a berendezés felépítésétől és eddigi meghibásodások adataiból meghatározzák, hogy adott berendezésre kell-e kiegészítő szenzort vagy egyéb eszközt telepíteni és javaslatot tesznek a mérhető lényegi paraméterek kiválasztására, érzékelésére, jelfeldolgozására.
 • Megszületik az árajánlat, amely tartalmazza a telepítés, eszközök, távdiagnosztikai modul és utána szolgáltatás költségeit.
 • Ön megrendeli és mi megyünk telepíteni, majd megkezdődik a szolgáltatás.

 

 

Az adatgyűjtő adataihoz én is hozzá fogok férni? Integrálható a meglévő rendszereimhez?

Opcionálisan igen, akár termelés adatgyűjtő akár karbantartás rendszerhez integrálható. Az adatkiértékelő felülethez opcionálisan hozzáférést biztosítunk. 

 

Futtatási környezet és ökoszisztémát is biztosítanak?

A rendszer működtetéséhez a szolgáltatás során teljeskörű szükséges futtatási környezet és ökoszisztémát is biztosítunk.

 

Külföldön is elérhető a szolgáltatás?

A távfelügyeleti és távdiagnosztikai szolgáltatásunk bárhol a világon elérhető, a helyszíni szerviz megjelenés a központi telephelyünktől való távolságtól függően változik.

+36 99/510-822

Kérdése van? Hívjon minket!

info@somatech.hu

Várjuk üzenetét.

Sopron

Seltenhofer F. u. 2/B

VÁRJUK ÜZENETÉT

Kapcsolat

Partnereink